Curl Curl Residence

This Northern Beaches residence in Sydney was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck.

A shared driveway, a services easement, and a compact site influenced the form of the building envelope and allowed the maximisation of the internal floor area without sacrificing external amenity.

The sustainable home responds to changing climatic conditions through natural ventilation in all directions, two integral fish ponds, vegetation that cools the summer breeze and large awnings and timber screening that shade the living areas whilst providing privacy.

Location
Curl Curl, Sydney
Floor Area
129m²
Time
22 weeks

CplusC Architectural Workshop
62 Ivy Street
Darlington, NSW, 2008
Tel: 61 2 9690 2211
Email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)